mandag 13. mai 2013

Fantastisk avslutning for 96-laget!

Etter en lang, sosial og (stort sett) sportslig opptur med Nesodden gutter 96 i årene 2006-2013, fikk vi i helgen endelig deltatt på Gøteborg basketfestival - som har vært et mål i alle år! Det blir nok ikke noe rent 96-lag igjen på Nesodden, så dette var også en flott avslutning for dette laget, som har vunnet både seriemesterskap, gull i Hansa Cup, flere medaljer i regionsmesterskap og cuper, bronse i U16 NM - i tillegg til deltakelse i Nordens mest prestisjefylte klubbturnering, Scania Cup.

Sportslig sett gikk det både opp og ned i helgen. Etter en to måneders kamppause møtte vi et fantastisk godt lag fra Danmark, Hjemly, i første kampen. De hadde det gøy og rundspilte oss etter alle kunstens regler. Men, de og vi ble gode venner - og heiet hverandre fram gjennom turneringen! Hjemly tapte A-finalen, selv om gutta våre prøvde å heie dem fram!.

Vi reiste kjerringa allerede i kamp nummer to. Da hadde gutta våre funnet igjen kampformen - og ikke minst innsatsviljen! Svenske Malbas er et meget godt lag, men vi holdt godt følge med dem gjennom første halvdel av kampen. Vi ble likevel slitne med noen minutter igjen og tapte på slutten. Meget god kamp av alle.

Det sportslige høydepunktet var likevel kamp nummer 3 mot finsk RAiPs. Vi hadde sett dem spille jevnt med både Malbas og Hjemly i lange perioder av sine kamper, men de endte med tap. Slaget sto derfor om 3.plassen i gruppen, og en lettere vei i B-sluttspillet for vinneren. Og det ble en knokkelkamp hele veien. Finnene hadde to ekstreme langskyttere, men vi ga oss aldri. Steintøft forsvar, og gode angrep gjorde at vi ledet med 4-5 poeng da vi gikk inn i de siste to minuttene. Finnene ble hardt dekket, men fyrte av 3-poengere fra alle mulige vinkler - og de gikk inn...Vi kom tilbake, puttet straffer når det telte som mest, og vant med ett poeng!

Innimellom fikk vi tid til både besøk på Liseberg og minigolf! I kvartfinalen i B-sluttspillet møtte vi Kjelsås, som vi har spilt mange ganger mot for noen år siden. Denne gangen var vi overlegne og vant med over 20 poeng. Dermed var det klart for semifinale søndag formiddag. Lørdag kveld koste vi oss på Pizza Hut i Gøteborg!

Motstander i semifinalen var Ytrebygda fra Bergen - et lag vi slet litt med, men slo i gruppespillet i NM i fjor. Denne gangen ble det deres tur. Vi holdt dem i en omgang, men så gikk lufta litt ut av gutta våre. Det var et greit tap, og vi husker de gode kampene i denne cupen, og ikke minst det hyggelige sosiale samværet! Bronse i B-sluttspillet i europas største basketturnering var en opptur på alle måter - og en fin og verdig avslutning for dette flotte laget!

Takk for oss!

Ingen kommentarer: