mandag 5. november 2012

Ett steg fram - og to tilbake

Det er akkurat slik sesongen har startet for 96-gutta på Nesodden - ett steg fram, og to tilbake!
Fasit etter de fem første seriekampene er 2 seire og 3 tap. Uvanlig svakt til dette laget å være vil mange kanskje si, og det stemmer nok. Samtidig er det viktig å se litt bak resultatene.

Vi har slått Bøler greit to ganger. Vi spilte lenge jevnt med seriens beste lag, Bærum Basket, før vi fikk det litt på slutten. De to siste gangene vi har vært i aksjon har vi tapt kamper mot BK og Centrum Tigers, som vi absolutt bør være jevne med.

Men, husk at det har skjedd mye med vårt 96-lag siden sist sesong ble avsluttet med NM-bronse og sølv i kretsmesterskapet! Vi mistet point guard August, og hans unike overblikk og pasningsstyrke. I tillegg har poengmaskinen Sjur gått til større oppgaver i Asker Aliens. Senest i går scoret han 20 poeng, og tok 9 returer mot Tromsø Storm - det skal VI være stolte av!

Vi har fått inn 3 nye spillere i Sebastian, Espen og Bror Kristian fra Drøbak. Og ikke minst har mange av våre "gamle" spillere måttet ta nye roller på et lag som fortsatt er i oppbyggingsfasen.

Det er mange som skal ut av "skyggene" til både August og Sjur - som skal finne sin rolle i laget og vokse inn i nye roller på banen - og som både trenger litt erfaring og selvtillit. I tillegg til nye spillere som ser at læringskurven er bratt i forhold til tidligere basketerfraringer.

Alt dette vil ta tid. Vi jobber med alle disse tingene tre ganger i uka på trening - og vi som trenere ser både forbedring og ikke minst potensialet som ligger i dette laget når ting begynner å falle på plass. Og det tror vi at det etter hvert kommer til å gjøre. Fundamentet og spillerstallen er lovende!

Som trenere kommer i hvert fall vi til å stå på for å lære gutta mest mulig basketball, bli så gode lagspillere som mulig - og vi forventer også av hver enkelt spiller at det er en grunn til at de bruker tre kvelder i uka og helger på denne fantastiske sporten - nemlig at de vil spille så bra basketball sammen som mulig, og at det skal være morsomt.

Min basketfilosofi har alltid vært at du har det morsommere som basketspiller når du får klare beskjeder, et godt treningsregime, og spiller på et lag der spillet og laget fungerer godt sammen, enn bare å spille "uten mål og mening".

Så, vi går ikke i kjelleren på grunn noen tap mer enn vi er vant til. Vi jobber videre, og jeg tror nok egentlig at det å møte litt mer motstand enn vi er vant til kan føre gode ting med seg både i form av større innsats på treninger, litt tøffere mental jobbing - og en sterk lagfølelse!

Vi gleder oss derfor til resten av sesongen - og til å se gutta fortsette både den svært gode individuelle framgangen mange har nå, og et stadig bedre lagspill!

Det betyr at vi fortsatt kan befinne oss i den litt ustabile ett steg fram og to tilbake-fasen en stund, men etter hvert bevege oss to steg fram for hvert steg tilbake :-) Så tar vi det derfra.

Ingen kommentarer: