mandag 14. mai 2012

Sølvgutter i Kongsberg

Da har Nesoddens G-96 spilt sesongens siste kamper. Og for en sesong vi har hatt! Kretsmesterskapet i Kongsberg i helgen ble kronet med finaleplass og knepent tap mot Skjetten. Men sølvet var verdt å juble for.

Lørdagen ble innledet med semifinale mot Sandvika, som vi måtte tåle tap mot i semifinalen i Norgesmesterskapet for et par uker siden. Gutta våre var tente på revansje, og det fikk vi! Etter en jevn start var det etterhvert kun ett lag på banen, nemlig Nesodden.

Vi hadde utover i kampen en treffprosent på langskuddene våre, som vi aldri tidligere har vært i nærheten av. Det var nesten så vi ikke kunne bomme. Sandvika havnet stadig lengre bak i målprotokollen, og da sluttsignalet gikk sto det 93-54 til oss - og vi var klare for finalen mot Skjetten.

Søndag var finaledagen, og vi visste at Skjetten-mannskapet var revansjesugne etter at vi slo dem i kampen om bronsemedaljen i NM. Skjetten har gjennom hele sesongen vært det beste laget i denne aldersgruppen, og vant også Eliteserien suverent. Men, vi hadde ikke tenkt til å gi oss uten kamp!

Lagene fulgte hverandre tett gjennom hele den første halvdelen av kampen, og vekslet på å lede. Og det til tross for at vi denne søndagen manglet flere sentrale spillere på grunn av sykdom og annet.

I slutten av tredje periode ble vi dessverre plutselig ukonsentrerte de siste minuttene, og Skjetten spilte fantastisk god basketball. Ved inngangen til siste periode hadde de opparbeidet seg en ledelse på 17 poeng. Vi ga likevel ikke opp, og kuttet ledelsen poeng for poeng, og det var spenning i kampen helt til det var et par minutter igjen. Vi kom denne gangen likevel ikke nærmere enn åtte poeng - og tapte 69-77. Men, en fin forestilling, og et verdig punktum for en flott sesong.

Her er merittlista for sesongen:
Amager Cup i Danmark: Kvartfinaleplass
Rykkinn Cup: 2. plass
NM-kvalifiseringen: 2. plass
Eliteserien: 3. plass
NM-sluttspillet: 3.plass
Kretsmesterskapet: 2. plass

Neste år satser vi på å ta steget helt opp :-)

Ingen kommentarer: